NLSF lovas győzött az NLSF Díjában

A csütörtöki nap legmagasabb versenyszáma a CSI*** 145 cm NLSF Díj volt 2000 euró összdíjazással, ahol a résztvevő lovasok minősülést szerezhettek a szombati világkupa versenyszámra. A hibaidős elbírálással rendezett versenyszámra 46 lovas adta le a nevezését.

A mezőny első indulója, az osztrák Fritz Kögelnig Jun. egy gyors hibátlan lovaglással alaposan feladta a leckét versenytársainak, akik megpróbáltak lépést tartani vele, de különösen a verseny első felében az Inter Horse Truck meredek és az azt követő barna okszer sok áldozatot szedett, így Kögelnig sokáig megőrizte vezető helyét. A fordulatra egészen a 42. lovasig kellett várni, amikor Mráz Tamásnak és BN Silvernek sikerült átvennie az elsőséget.

Mráz Tamás - BN Silver
Mráz Tamás – BN Silver

Az utolsóként induló Szuhai Péter Chacco’s Girlstar nyergében az addigi legjobb időnél is két tizedmásodperccel gyorsabb kört teljesített, így az NLSF Díjban végül az NLSF Program egyik lovasa szerezte meg a győzelmet.

Szuhai Péter - Chacco’s Girlstar
Szuhai Péter – Chacco’s Girlstar

Harmadik az osztrák Gerfried Puck és Equitron Melody, majd Fritz Kogelnig Jun. – BG Ziro Percent és Constantin Cojocariu – Coco Chanel a további sorrend.

Gerfried Puck - Equitron Melody
Gerfried Puck – Equitron Melody

Az NLSF Program többi lovasa is pályára lépett a minősülésért: az ifj. Szabó Gábor – Mezőhegyes Chabala, ifj. Lázár Zoltán – Diablo és Jármy Vince – Chinoubet PS párosok verőhiba nélkül teljesítették a versenyszámot. Ifj. Kövy András és E-UP négy, Szentirmai Ferenc és Quandro Blue PS pedig tíz hibaponttal zárt.

A CSI*** Five Star Horse Auction díjáért 140 centiméteres magasságon zajlott hibaidős elbírálással. Negyven lovas vállalta a nap utolsó megmérettetését, ahol 450 méteren 12 akadály és 14 erőkifejtés várt rájuk. A versenyszámban sorra születtek a hibátlanok és az egyre jobb időeredmények. Christoph Obernauer és Kleons Can Fly, majd Verena Haller és Cary Anne után Burucs Barna villámgyors hibátlanjával legyőzhetetlennek tűnt, de a mezőny legfiatalabb lovasa, Szuhai Rodrigo Cornet nyergében két másodperccel hamarabb vágtatott át a célvonalon.

Szuhai Rodrigo - Cornet
Szuhai Rodrigo – Cornet

Így a végső sorrend: Szuhai Rodrigo – Cornet, Kovács Henri – Tambourino, Burucs Barna – Cesal P.H., Verena Haller – Cary Anne, Christoph Obernauer – Kleons Can Fly és Angelos Touloupis – Del Rey of the Lowlands Z.

Kovács Henri - Tambourino
Kovács Henri – Tambourino
Burucs Barna - Cesal P.H.
Burucs Barna – Cesal P.H.

A helyezetteknek a Five Star Horse Auction képviseletében Becsey Adrienn gratulált.

A verseny pénteken 9 órától a CSI* Small Tour 125 cm Moody Mares Lovasbolt Díjával folytatódik. A belépés ingyenes.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.