Cseh lovas nyerte a Magyar Lovassport Szövetség Díját

48 lovaglást láthatott a közönség a CSIYh 125-130 cm Alpenspan fiatal lovak versenyszámában. A hatéves lovak 125, a hétévesek 130 centiméteres magasságon versenyeztek két fázisban, megszakítás nélkül.

A mezőny élén hétéves lovak végeztek. Az első helyet Nagy Balázs Agropoint Cassiloc apaságú szürke kancája szerezte meg Mráz Tamással a nyeregben – jelentős ugrás ez a páros pénteki negyedik helyezéséhez képest.

Mráz Tamás - Málna
Mráz Tamás – Málna

A második helyen Buza Patrik Zoltán zárt saját tulajdonú kancája, a For Feeling apaságú For Cornettina-ZS nyergében.

Buza Patrik Zoltán - For Cornettina-ZS
Buza Patrik Zoltán – For Cornettina-ZS

Harmadik a cseh Marek Klus és Kumano Polt, negyedik az Angelos Touloupis – Kanthago De Revel páros.

Marek Klus - Kumano Polt
Marek Klus – Kumano Polt

A hatéves lovak közül ketten jöhettek vissza az eredményhirdetésre. Az egyik az ifj. Szabó Gábor által lovagolt Genius Conference, a másik pedig Szuhai Rodrigo – Chacoontano SZ nevű heréltje volt.

Az Alpenspan képviseletében Szotyori Nagy Ádám gratulált, a versenybíróság nevében pedig Abay Pál fogott kezet a lovasokkal.

A nap legmagasabb versenyszáma a 150 centiméteres CSI*** volt az MLSZ Díjáért, ahol a lovasok minősülést szerezhettek a vasárnapi Nagydíjra. A 33 indulót 13 akadály, 16 erőkifejtés tette próbára ebben az 5000 euró összdíjazású hibaidős versenyszámban. Nagy volt a tét, ezért Werner Deeg nemzetközi pályépítő a kihívások terén is magasra tette a lécet. Mindössze 11 hibátlan lovaglást láthatott a közönség, sok lovas számára az alapidő is szűknek bizonyult.

A győzelmet a cseh Jiri Hruska szerezte meg Phenix van de Noordheuvel nevű pej heréltjével.

Jiri Hruska - Phenix van de Noordheuvel
Jiri Hruska – Phenix van de Noordheuvel

Második a 2019-es év magyar bajnoka, Vándor Zsófia és Quintus.

Vándor Zsófia - Quintus
Vándor Zsófia – Quintus

Igazán sikeres napot zárt a palesztin Egor Shchibrik, hiszen Emir De Moens Harcour nyergében ezúttal egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb az idén palesztin, korábban orosz színekben versenyző lovas.

Egor Shchibrik - Emir De Moens Harcour
Egor Shchibrik – Emir De Moens Harcour

A versenyszám első hibátlan teljesítményét bemutató páros, Szuhai Péter és Corbluecenta negyedikként zárt.

A versenyszámban még hét magyar párosnak drukkolhatott a közönség. Az ifj. Kövy András – Egano Van’t Wingerdhof Z, Kovács Roland – Chachacha 2, valamint Debreceni Fanni – Givano párosok hibátlanul teljesítették a pályát. Kárándi Imre és a Catoki apaságú Catonel verőhiba nélkül, de 2 hibapontos időbüntetéssel zárták a versenyszámot.

A verseny szombaton 8:30-tól a CSIYh 125-130 cm MSLT fiatal lovak versenyszámával folytatódik.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.