Egyiptomi győzelem az MTVA díjában

Immár kellemes napsütéssel indult a pénteki nap a 125 centiméteres CSI* Small Tourral a Moody Mares Lovasbolt Díjáért.

A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámra 36 lovas nevezett. Göttler Vilmos és Jégvirág úgy tűnt, ismét verhetetlen lesz, de végül az utolsó előtti lovas, Fésűs Gréta Hunter Dadero Z nyergében még az ő villámgyors hibátlanjukat is javította néhány századmásodperccel, és megszerezte a győzelmet.

Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z
Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z
Göttler Vilmos - Jégvirág
Göttler Vilmos – Jégvirág

A harmadik helyen egy cseh lovas, Tina Larysova végzett Talourado nevű lovával.

Tina Larysova- Talourado
Tina Larysova- Talourado

A pilisvörösvári Moody Mares Lovasbolt tulajdonosai, Sopronyi Réka és Esztergályos Kata által felajánlott vásárlási utalványokat dr. Juhász Dóra, a versenybíróság tagja adta át a lovasoknak.

A 135 centiméteres, hibaidős elbírálású CSI* Big Tour versenyszámmal folytatódott a nap az MTVA díjáért. A 32 induló párost 12 akadály és 14 erőkifejtés várta a 450 m méter hosszúságú pályán. A 78 másodperces alapidő sem okozott gondot a lovasoknak, számos szép hibátlant láthatott a közönség. A versenyszám első lovasát, az egyiptomi Mouda Zeyadát azonban a mezőny egyetlen indulójának sem sikerült legyőznie, nem csak elsőként lépett pályára, de az első helyen is zárta a versenyszámot.

Mouda ZEYADA - Quenelle D'astoch
Mouda ZEYADA – Quenelle D’astoch

A második pozíciót a cseh Jan Stetina szerezte meg Kannan apaságú ménjével, Kannarcóval.

Jan Stetina - Kannarco
Jan Stetina – Kannarco

Harmadikként zárt Bohák-Debreczeni Éva, a 2021-es és 2022-es évek egyéni amatőr bajnoka. Társa ezúttal is a szürke Cortez volt.

Bohák-Debreczeni Éva - Cortez
Bohák-Debreczeni Éva – Cortez

A lovasoknak Schlezák Meldinda, a versenybíróság elnöke gratulált.

A Premium Horse Feeds díjáért kiírt CSI*** 140 centiméteres, kétfázisos, időre, megszakítással megrendezett versenyszámban 48 páros lovagolt a pályára az ezer euró összdíjazásért. Az a versenyző, aki az első 350 méteres, 9 akadályt és 11 erőkifejtést felsorakoztató fázisban hibázott, nem folytathatta a versenyt. A tizenegyedikként induló palesztin Egor Shchibrik villámgyors lovaglással utasította maga mögé a mezőnyt.

Egor Shchibrik - Crack Boom des Anges
Egor Shchibrik – Crack Boom des Anges

A román színeket képviselő Constantin Cojocariu és Coco Chanel ezúttal a második helyen zárt.

Constantin Cojocariu - Coco Chanel
Constantin Cojocariu – Coco Chanel

Harmadik a 2021-es gyermek Európa-bajnok, a diósgyőri színekben versenyző ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, negyedik pedig a pénteki 140 centiméteres versenyszám győztes párosa, Szuhai Rodrigo és Cornet.

Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson

A versenyzőknek a Prémium Horse Feeds képviseletében Bardóczky Eszter, a versenybíróság nevében pedig Cambell-Grieve Dervilla gratulált.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.