Helena Cassir nyerte a CSI* Big Tour döntőjét

140 centiméteres magasságon egyszeri összevetéssel az Alpexavit díjáért zajlott a Big Tour döntője 23 lovas részvételével.

Werner Deeg nemzetközi pályaépítő pályáján az első hibátlant a cseh Tina Larysova – Ibsen párosnak könyvelhette el a versenybíróság, őket még kilenc páros követte, így az összevetésben tíz lovaglást láthatott a közönség.

Az összevetés első indulójának sosincs könnyű dolga, hiszen nem tudhatja, a többi lovas milyen tempót lovagol majd. Így Tina Larysova is elsősorban a biztos hibátlanra törekedhetett, ami sikerült is neki. A következő összevető, Katrin Pfingstl No Mercyvel nem sietett, de egy kicsivel jobb időt ment. A Tobias Pfingstl – Equitron Junior párosnál kockázatbecslési probléma merült fel, a lovas ugyanis több kockázatot tervezett vállalni a győzelem érdekében, mint lova. A rövidített pálya elején ez csak egy még menthető ugrást, az utolsó akadálynál azonban verőhibát eredményezett. Szintén egy verőhibával zárta az összevetést a szlovák Dominika Gaalova és Phenyo van het Keysersbos. Ezt követően egy villámgyors magyar sikersorozatot láthatott a közönség: a piros-fehér zöld színeket képviselő versenyzők sorra átvették a vezetést. Először Eszes Ferenc – Kansas VL, majd ifj. Kövy András – Casallandia PS, utána pedig Bohák-Debreczeni Éva – Cortez állt az élen.

Bohák-Debreczeni Éva - Cortez
Bohák-Debreczeni Éva – Cortez

A soron következő Helena Cassir Puickly VD Bisschop nevű lovával azonban egy tempós, de nem sietős lovaglással így is javítani tudott az időn, és az összevetés leggyorsabb hibátlanját teljesítette.

Helena Cassir - Puickly VD Bisschop
Helena Cassir – Puickly VD Bisschop

Budai Virág egy verőhibával zárt, Kovács Rolandnak pedig a második legjobb időeredményt sikerült teljesítenie.

Kovács Roland - Kánaán
Kovács Roland – Kánaán

Az eredményhirdetésre így a következő sorrendben szólították a lovasokat:

  • Helena Cassir – Puickly VD Bisschop
  • Kovács Roland – Kánaán
  • Bohák-Debreczeni Éva – Cortez
  • Ifj. Kövy András – Casallandia PS
  • Eszes Ferenc – Kansas VL
  • Tina Larysova – Ibsen
  • Katrin Pfingstl – Mercy
  • Tobias Pfingstl – Equitron Junior

A lovasoknak az Alpexavit képviseletében Hajdú Petra és Dóra, a versenybíróság nevében pedig Cambell-Grieve Dervilla gratulált.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.