Osztrák győzelem 145 centiméteren

140 centiméteres magasságon indult a vasárnap. A CSI*** a Lipóti Pékség Díjáért fokozatos nehézségű show versenyszám volt egy 150 centiméteres joker akadállyal. A cél az volt, hogy a lovasok minél több pontot gyűjtsenek az akadályok leküzdésével, lehetőleg minél rövidebb idő alatt. A joker akadályon vétett hiba pontlevonással járt.

A 23 induló közül 14 párosnak sikerült megszereznie a maximális pontszámot, így a sorrendről az időeredmény döntött. Mindkét lovával a helyezettek közé került a finn színekben versenyző Kovács Henri. Tambourino nevű sárga ménjével az első, The Flash 3 nyergében a hatodik helyet sikerült megszereznie.

Kovács Henri - Tambourino
Kovács Henri – Tambourino

Második helyen az egyiptomi Mouda Zeyadának szólt a taps, aki Troya De Olid nevű pej kancáját lovagolta.

Mouda Zeyada - Troya De Olid
Mouda Zeyada – Troya De Olid

A versenyszámban utolsóként induló Burucs Borbála és Ching a harmadik helyen zárt.

Burucs Borbála - Ching
Burucs Borbála – Ching

A versenybíróság nevében dr. Juhász Dóra gratulált a lovasoknak.

A nap második versenyszáma a 145 centiméteres magasságra kiírt CSI*** Regale Díj volt hibaidős elbírálással és 2000 euró összdíjazással. A mezőny 36 párosát 490 méteren 12 akadály és 14 erőkifejtés várta. A 64 másodperces alapidő a legtöbb lovasnak nem okozott gondot, a szürke összetett akadály meredekjének rúdja viszont gyakran hullott a pálya négyévszakos talajára.

Két osztrák lovas végzett az élen. Első David Moser és Chocolat Blanc 2, második az elmúlt néhány nap során több számban is helyezést elért Josefina Goess-Saurau és Mine That Bird.

David Moser - Chocolat Blanc 2
David Moser – Chocolat Blanc 2
Josefina Goess-Saurau - Mine That Bird
Josefina Goess-Saurau – Mine That Bird

Egy újabb szép harmadik helyezést sikerült megszereznie Burucs Borbálának, ezúttal saját tenyésztésű kancája, Miami de Garder nyergében.

Burucs Borbála - Miami de Garder
Burucs Borbála – Miami de Garder

Mráz Tamás és Viva Cent hajszálnyi lemaradással csúszott le a dobogóról. A top tízben végzett ifj. Szentirmai Ferenc – Final Message PS, ifj. Lázár Zoltán – Casper, valamint Budai Virág – Don’t Forget Galante párosa.

A helyezettek Robert Fekartól, a versenybíróság tagjától fogadták a gratulációkat.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.