A budapesti CSIO-k történetének legnagyobb mezőnye 140 centiméteren

Az eredeti kiírás szerint 2000 euró volt, de a hatalmas indulói létszámnak köszönhetően végül 4000 euró lett a tétje a Honvédelmi Minisztérium támogatásával megrendezett 140 centiméteres CSIO*** Medium Tour Sportoló Nemzetért Díjnak.

A versenyszem a Budapesten megrendezett CSIO versenyek történetének legnépesebb mezőnyét hozta 103 induló párossal. A nemzetközi versenyszabályzat vonatkozó passzusa szerint száz fő feletti indulói létszám esetén a mezőnyt két részre osztják megduplázva ezzel a helyezéseket. Így ezúttal a Nemzeti Lovardában is két első, második, illetve harmadik helyezettnek szólt a taps.

A két győztes páros a szlovén Urh Bauman és Butterfly Effect, valamint a finn színekben versenyző Kovács Henri és Tambourino lett.

Urh Bauman - Butterfly Effect
Urh Bauman – Butterfly Effect
Kovács Henri - Tambourino
Kovács Henri – Tambourino

Az utolsóként induló Kovács Henri egy fantasztikus hajrával a második helyet is megszerezte a Baloubet du Rouet apaságú The Flash nyergében.

Kovács Henri - The Flash
Kovács Henri – The Flash

Szintén második 2019 magyar bajnoka, Vándor Zsófia és Quintus.

Vándor Zsófia - Quintus
Vándor Zsófia – Quintus

A bronzérmes helyeket az osztrák Christoph Obernauer – Kleons Jana és a svájci Adrian Schmid – Cellestial’s Curly párosok nyerték el.

Christoph Obernauer - Kleons Jana
Christoph Obernauer – Kleons Jana
Adrian Schmid - Cellestial's Curly
Adrian Schmid – Cellestial’s Curly

A lovasok Jacqueline Schmiedertől, a versenybíróság képviselőjétől, Szotyori Nagy Kristóftól, a Magyar Lovassport Szövetség alelnökétől és Varga Istvántól, a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály parancsnokától fogadták a gratulációkat.

A verseny főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Krisztina Hajdu

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.