Díjugrató sport a legmagasabb nemzetközi szinten a főváros szívében

Díjugrató sport a legmagasabb nemzetközi szinten a főváros szívében

Fábiáncsics Gábor 2011. óta a Nemzeti Lovarda igazgatója, a bizonytalanságtól terhes években is küzdött a létesítmény fennmaradásáért. Oroszlánrészt vállalt 2012. óta minden budapesti CSIO megszervezésében, és ott volt, amikor a Tattersall 2016-ban egy fergeteges CSIO-val és magyar Nemzetek Díja győzelemmel búcsúzott el a lovasélettől. Alig két év elteltével a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest kapcsán immár a felújított Nemzeti Lovardában beszélgettünk Fábiáncsics Gáborral.

A Nemzeti Lovarda hatodik alkalommal adhat otthont CSIO versenynek, az idei ötcsillagos verseny azonban az első ilyen léptékű rendezvény a felújítás után. A verseny előkészületei már hónapok óta folynak, az utolsó hónap pedig igazán mozgalmas volt.

Hatalmas különbség van a három és az öt csillag között – ami ránk, szervezőkre a korábbinál is nagyobb felelősséget rótt. Magyarország még soha nem rendezett ilyen rangú díjugrató versenyt, komoly sportdiplomáciai siker tehát ez a felkérés, mint ahogy az is, hogy az eseményt a Nemzetközi Lovas Szövetség elnöke, Ingmar de Vos is megtiszteli látogatásával.

A 400.000 eurót meghaladó összdíjazású verseny rendkívüli, az ehhez szükséges anyagi háttér megteremtése nem lett volna lehetséges a Magyar Kormány, a Nemzetközi Lovas Szövetség és a Magyar Lovas Szövetség támogatása nélkül.

2012-ben sok év kihagyás után a hazai lovas társadalom széleskörű támogatásával élesztettük fel a CSIO versenyeket, hogy újra becsatlakozhassunk a nemzetközi lovassport vérkeringésébe. A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapesthez közeledve ismét nagyszerű összefogást láthattunk, ami nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre.

Büszkék vagyunk rá, hogy a budapesti CSIO versenyekre a nemzetközi lovasélet is felfigyelt, a versenyzők várják az eseményt. A Nemzeti Lovarda immár az ötcsillagos versenyeken elvárható színvonallal várja a versenyzőket. Ráadásul nemzetközi viszonylatban is különleges, hogy egy világváros közepén fekszik a lovarda, ez tovább növeli a rendezvény vonzerejét.

A korábbi évek CSIO versenyei során emlékezetes magyar sikerek születtek. A szervezőbizottság nevében is mondhatom, fantasztikus érzés, hogy ezekben a sikerekben egy kis része a Nemzeti Lovardának és a rendezőknek is volt. Ez ad erőt ahhoz, hogy évről-évre újra belefogjunk a szervezésbe.”

Fábiáncsics Gábor
Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója
Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.